Svømmeforældrenes 10 bud i Hillerød Svømmehold

1. Respektér dit barns træner/instruktør

Det bånd, som dit barn og dets træner/instruktør knytter, er helt specielt og bidrager til dit barns succes og gode oplevelser. Kritisér ikke træneren/instruktøren i dit barns nærhed, det vil kun skade dit barns svømning. Har du noget på hjertet, så henvend dig til træneren/instruktøren eller til den ledende træner/instruktør. 

2. Du skal anerkende dit barns følelser

Den første træning/undervisning eller det første stævne, kan godt være utrygt. Det er helt på sin plads for dit barn at være usikker. Lad være med at skælde ud eller Iatterliggøre det. Du bør i stedet anerkende dit barn og forsikre barnet om, at træneren/instruktøren er der til støtte dit barn. 

3. Du bør ikke lægge dine egne ambitioner på dit barn

Husk at svømning er dit barns aktivitet. Forbedringer og fremskridt sker i forskelligt tempo for hver enkelt. Døm ikke dit barns fremskridt i forhold til andre børns præstationer og pres det ikke i forhold til, hvad du synes det skulle kunne. Det rare ved svømning er, at hver enkelt kan forsøge at gøre sit personligt bedste uden indblanding fra andre.

4. Det skal være sjovt at gå til svømning

Der er kun ét spørgsmål, som du kan stille dit barn, ”Var det sjovt?” Hvis træning/undervisning og stævner ikke er sjove, skal dit barn ikke presses til at fortsætte. Manglende glæde kan skyldes ting, der kan gøres noget ved, så kontakt træneren for at finde en løsning på dette.

5. Involvér dig i dit barns svømning

Børn, som har forældre, der involverer sig i deres børns sport, vil ofte få større sportslig succes. Vis derfor interesse for svømningen. Du kan fx spørge ind til træning og stævner og deltage i frivilligt arbejde i klubben. Det har også en betydning, at du har forståelse for at dit barn i takt med, at han/hun bliver ældre og begynder at træne mere, vil prioritere sin sport før fx familiearrangementer. 

6. Vær positiv over for de frivillige

Husk at de, som arbejder frivilligt i klubben, forsøger at gøre deres bedste i forhold til den tid, de har til rådighed. Bestyrelse, udvalg og officials er vigtige for, at klubben kan fungere. Undgå derfor at kritisere det arbejde, der bliver gjort eller måske ikke bliver gjort. Har du tid, lyst eller særlige talenter, du kan bidrage med, så kontakt klubben. Vi kan altid bruge flere hænder og kloge hoveder. 

7. Du bør ikke være træner for dit barn

Du har bragt dit barn til en uddannet træner, prøv ikke at underminere dette ved at træne dit barn ved siden af. Det du skal, er at støtte, elske og være der for dit barn lige meget hvad. Træneren er ansat til at tage sig af det tekniske og det taktiske. Forkert indblanding vil tjene det formål, at gøre barnet forvirret og modvirke, at svømmeren og træneren knytter bånd. 

8. Du bør ikke hoppe fra klub til klub

Alle klubber har sine interne udfordringer, selv de bedste af dem. Græsset er ikke altid grønnere et andet sted. Der kan dog være gode grunde til et klubskifte. Skulle du overveje at skifte klub, så tal med din træner om mulighederne. 

9. Dit barn skal have andre mål end at vinde

At give sig fuldt ud og yde sit bedste lige meget, hvad resultatet er, er langt mere vigtigt end det at vinde. Der var engang en olympisk deltager, som sagde: ”Det var mit mål at sætte verdensrekord. Det gjorde jeg, men det gjorde en anden også, bare lidt hurtigere end jeg. Jeg opnåede mit mål og tabte samtidig. Dette gør mig ikke til en taber, jeg er faktisk meget stolt af det løb”. 

10. Du skal ikke forvente, at dit barn bliver olympisk mester

Svømning er langt mere end de Olympiske Lege. Spørg din træner, hvorfor han/hun er træner. Så vil der være store chancer for at vedkommende aldrig har været til de Olympiske Lege, men alligevel fik så meget ud af svømning, at han vil give sin kærlighed til sporten videre. Der er ca. 130.000 medlemmer af Dansk Svømmeunion og kun ca. 8 kommer til OL hvert fjerde år. Svømning lærer dit barn selvdisciplin og sportsånd. Svømning fordrer selvværd og god helse. Svømning giver livslange venskaber og meget mere. De fleste olympiske medaljetagere vil sikkert kunne fortælle, at de førnævnte ting er langt vigtigere end medaljerne. Svømning producerer gode mennesker, og du skal være glad, fordi dit barn deltager.

 

Frit tilpasset til Hillerød Svømmeklub efter “Ed Clendaniel's 10 Commandments for Little League Parents” 


 

Vores sponsorer