Om undervisningen

Hjælpemidler i undervisningen

På begynderholdene benytter vi os af opdriftsmidler som plader og slanger. Vi vil så vidt muligt undgå vinger og bælte. Dette er bedst når man skal lære at svømme, dels kan vinger og bælter give en falsk tryghed og dels er det svært at øve egen opdrift i vandet, når man har bælte og vinger på. Der kan selvfølgelig gøres undtagelse om nødvendigt. 

Sikkerhed i undervisningen

Sikkerheden er af allerhøjeste prioritet. Alle vores instruktører og hjælpetrænere har førsthjælpskursus og bassinprøve. Sikkerhed kræver også, at instruktørerne konstant har øjne på børnene i vandet. Derfor vil vi henstille til, at al henvendelse rettes til kontoret. Det betyder, at hvis du har et eller andet spørgsmål, så giv træneren fred til at undervise - og kom til kontoret i stedet for.

Overværelse af undervisningen på børneholdene

Det vil være muligt at overvære undervisningen fra tørfodsområdet den første gang i hver måned. Resten af tiden vil hallen være lukket for forældreadgang. Dette for at optimere undervisningen. Børnene har særdeles svært ved at koncentrere sig, hvis de kan se far eller mor.

Forbered dit barn til undervisningen

For at få det bedste ud af undervisningen, er det vigtigt, at børnene lærer at høre efter og hele tiden bliver bedre til at modtage beskeder. Alle forældre opfordres til hjemmefra, at forklare børnene at:

  • Man kommer ind i svømmehallen og sætter sig på kanten, og venter på at instruktøren giver lov til at man hopper i vandet. Ingen må hoppe i vandet før de har fået lov af deres træner
  • Øjne og ører åbnes, og munden lukkes, når der bliver givet beskeder. På den måde vil undervisningen blive mest effektiv.

Gode idéer til som kan hjælpe dit barn i undervisningen:

  • Børn med lagt hår skal have elastik i håret eller badehætte på. Det generer svømningen hvis håret er i vejen. 
  • Brug svømmebriller (ikke dykkermaske). Dette er meget vigtigt for undervisningen, da man nemmere kan orientere sig når man kan se. 
  • Øv gerne hjemme med håndbruser, hvis barnet ikke kan lide at få vand i hovedet.
  • Gå ofte i svømmehallen. Bare det at være i vandet og lege er med til at give dit barn vandføling. Jo oftere man er i vandet jo hurtigere lærer man at svømme - også selvom man bare leger.