Nåle

Nåle kan svømmeren opnå ved at svømme en disciplin i en bestemt tid. Har svømmeren svømmet tre forskellige discipliner i en bestemt nåletid opnås f.eks. sølv med sløjfe. Se reglerne nedenfor.

Alle nåle kan kun erhverves én gang, første gang svømmeren opnår den stipulerede svømmenålstid for den pågældende svømmedistance og svømmeart. Sløjfe eller stjerne på alle nåle pånær talent- og flippernål kan erhverves eller tilkommer den svømmer, der opnår en svømmenålstid for pågældende nålegrad i tre forskellige svømmearter eller opnår den stipulerede svømmenålstid på samme svømmedistance og i samme svømmeart med mindst 5 års mellemrum. Denne regel gælder for alle svømmenåle selvom vedkommende svømmer i mellemtiden har opnået svømmenål af højere grad.

Ved sommerfesten uddeles de nåle som svømmerne har opnået i den forgangne sæson.

Nåletiderne, som er gældende fra 1. september 2017, kan du se her:

Nåletider 1/9 2017 - 31/8 2021

FINA point

FINA point er en vigtig del i svømning. Pointene kan benyttes som sammenligningsgrundlag af svømmere. F.eks. bruges FINA pointene til at udtage det stærkeste hold til Danske Holdmesterskaber.

Ved nogle invitationsstævner, hvor der er præmier til bedste dame- og herrepræstation, er det også FINA pointene der ligger til grund.

Ved vores egne Klubmesterskaber er det ligeledes FINA pointene der bestemmer, hvem der bliver klubmester i de enkelte grupper.

FINA har en pointberegner, og vi har fået tilladelse fra Farum Svømmeklub til at linke op til deres version af FINA’s pointberegner:

FINA Pointberegner