• Klubmesterskab afholdt den 11. december 2021
    19. 12. 2021 - 17:32
    hallen

Stævnet markerer samtidigt tidspunktet for jule-komsammen for svømmere og forældre, der efterfølgende blev afholdt i Frederiksborg centeret med æbleskiver og hygge.

Mesterskabet for 2020 kunne ikke afholdes pga. corona og med den stigende bekymring for omikronvarianten blev stævnet afholdt under behørig hensyntagen til smittefaren. Klubben havde arrangeret, at kontrollanter sikrede, at samtlige voksne (og børn over 15 år) tilskuere/officials skulle fremvise gyldigt coronapas.

Mesterskabsstævnet er et værdsat stævne i klubben, der giver klubbens svømmere en chance for at prøve sig overfor hinanden og på tværs af holdene. Stævne afvikles med deltagelse af store svømmere og små svømmere blandt de forskellige stilarter, og blev afholdt som et langbane-stævne (50 m bassin). Det giver de mindre svømmere en mulighed for at se og deltage sammen med de helt store svømmere, og skaber dermed større holdånd samt sammenhold i blandt klubbens konkurrencehold på trods af aldersforskellen og svømmeerfaringerne.

Der blev gennemført 16 løb med op til 6 heat i hvert løb og svømmet blandt andet 50 m og 100 m discipliner i blandt andet bryst, ryg og butterfly samt fri.

Svømmerne havde til dette stævne fornøjelsen af deltagelse af andre svømmere uden fra klubben, idet venskabsklubber fra Farum, Gentofte, Solrød og Vest Brøndby og Glostrup Svømmeklub havde store svømmere, som anvendte stævne til at opretholde deres Team Danmark point.

Som traditionen byder i Hillerød Svømmeklub afholdtes der midt i stævnet  en ”træner konkurrence”, som dette år bestod af deltagelse af trænerne Villads, Oliver, Caroline, Ida, Mathilde og Anna i de lidt uofficielle svømmestilarter på 50 m: Fedtmule svømning (roterende ryg og fri svømning), omvendt butterfly (på ryggen med fødderne forrest) samt butterfly med 4 vendinger samt forlæns rygsvømning. Ved hvert løb bortfald den sidste og til sidst kunne træner Villads kåres som ”2021 Mester-træner”.

Stævnet blev afsluttet om eftermiddagen og i den stille faldende sne samledes alle svømmere og forældre efterfølgende i Frederiksborgcenteret til kaffe, saftevand og æbleskiver, hvor klubmestrene for 2021 kunne udnævnes: